بازسازی ساختمان همواره از عملیات ساختمانی پر طرفدار و پر تقاضا در بین صاحبان املاک است. بازسازی در واقع عملیات ترمیم و مرمت ساختمان است که برای افزایش طول عمر یک بنا و به منظور بهبود کیفیت آن بنا انجام میشود. بازسازی هر ساختمانی جنبه های مختلفی دارد و یک عملیات تخصصی محسوب می شود و قبل از شروع انجام عملیات، بررسی های کامل توسط متخصصان انجام می شود. در این عملیات مشکلات ساختاری ناشی از فرسودگی و گذر زمان باید برطرف شوند.
دلایل بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان ممکن است دلایل متعددی داشته باشد. از مهم ترین دلایل بازسازی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
فرسودگی ساختمان: ساختمان ممکن است تحت تأثیر عوامل مختلفی چون حوادث طبیعی، ساخت و ساز ساختمان های مجاور و یا قدمت بالا، دچار فرسودگی و قدیمی شده باشد. در این حالت ممکن است بافت کلی و یا بخش از ساختمان فرسوده شده باشد.
تغییر کاربری سازه: گاهی ممکن است صاحبان ساختمان اقدام به تغییر کاربری سازه مربوط به آن ساختمان نمایند. در این حالت باید دکوراسیون داخلی بنا تغییر کند. برای این کار، صاحبان ساختمان اقدام به بازسازی بنا می نمایند.
تغییر دکوراسیون داخلی: طبق تحقیقات انجام شده، مشخص شده است که زندگی و یا کار در محیط یکنواخت موجب کاهش کارایی و افت روحیه افراد می شود. از این رو در مراکز اداری، تجاری و یا منازل مسکونی، لازم است هر از چندگاهی تغییراتی ایجاد شود، برای حاصل شدن این مورد نیاز به بازسازی و ترمیم می باشد.
معمولاً چه اقدامات و کارهایی در بازسازی ساختمان انجام میشه؟
وقتشه وارد گود بشیم. اول بهتره بدونیم بازسازی شامل چه کارهایی میشه تا اونها رو به تفصیل توضیح بدیم. بهتره بگیم یه چک لیست بازسازی خانه شامل موارد زیر میشه:
- تخریب ساختمان
- تیغه چینی
- لولهکشی و تاسیسات
- درب و پنجره
- سقف کاذب
- بازسازی کف
- نقاشی ساختمان
- کابینت آشپزخانه
- کاغذ دیواری
قوانین بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان قوانینی دارد که باید به آن توجه داشته باشید و موظفید آنها را رعایت کنید. البته همه عملیاتی که در رابطه با نوسازی و بازسازی ساختمان انجام می شود نیاز به مجوز ندارد و فقط بعضی از اصلاحات نیاز به مجوز از طرف شهرداری دارد. در ادامه با برخی از اقداماتی که نیازی به مجوز از سمت شهرداری ندارند آشنا می شوید و این گونه می توانید راحت تر و سریعتر کارهای بازسازی و نوسازی ساختمان خود را با خیال راحت انجام دهید.
- تمامی اقدامات مربوط به تعمیر و تعویض کفسازی طبقات و زیرزمین
- سیمانکاری و سفیدکاری
- نقاشی
- کلیه اقدامات مربوط به تعمیر و تعویض نمای ساختمان
- تغییرات مربوط به محوطه و حیاط ساختمان (مثل ساخت باغچه)
- احداث حوض یا استخر به شرط آن که منجر به از بین رفتن فضای پارکینگ نشود
لیست قیمت ها و هزینه های بازسازی ساختمان
برآورد هزینه بازسازی قبل از شروع پروژه ، همواره از اصلی ترین چالش های مالکین ساختمان بوده است و در حال حاضر بدلیل نوسانات شدید قیمتی ، تخمین این هزینه ها نیاز به دانش فنی و همچنین تجارب کافی در این زمینه میباشد .
هنگامی که صحبت از تجربه میکنیم ، معمولا برخی مالکین این مورد را نادیده میگیرند و بدون هیچ دانش و تجربه ای شروع تخمین هزینه ها میکنند ولی هنگامی که پروژه بازسازی خود را شروع میکنند متوجه می شوند که برخی هزینه های پنهانی در پروسه بازسازی ساختمان وجود دارند که باعث ضرر های زیادی به شما خواهد شد.به عنوان مثال در صورتی که بخواهید بازسازی ویلا انجام دهید این هزینه ها به مراتب کمتر میشود.
در حال حاضر هزینه برخی مصالح بازسازی در سال 1402 به شرح زیر است :
- گچ کاری ساده : 40 تا 555 هزار تومان به ازای هر متر مربع
- سرامیک و کاشی : با توجه به درجه کیفیت حدود 450 الی 800 هزار تومان به ازای هر مترمربع
- اجرت نصب سرامیک و کاشی : بصورت روز مزد یا متر مربع ، حدود 200 الی 350 هزارتومان
- سنگ کاری : 400 الی 600 هزار تومان متر مربع
- اجرای سقف کاذب کنافی در بازسازی : 300 الی 450 هزار تومان متر مربع
- هزینه کارگر روز مزد : 200 الی 300 هزار تومان روزی
- پنجره های دوجداره : 3 – 5 میلیون تومان _ بسته به کیفیت
- نصب سرویس بهداشتی : 2 الی 3 میلیون تومان
منبع: https://sakhtemuninews.com/the-best-building-reconstruction-company-in-tehran-list-of-10/